Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 12:33:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wąż w cieniu orła  (Przeczytany 2298 razy)
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« : Czerwiec 08, 2007, 03:24:34 »

Wąż w cieniu orła

Oglądałem obie wersje filmu, ocenzurowaną i nie. Kto wie, czym one sie od siebie róznią?  smiech

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2007, 04:17:25 »

Logan jednozdaniowy post, wstydź się  Wink
Z ocenzurowanej wersji, została wycięta scena walki kota z wężem. Co wygrałem?  smiech Teraz powazniej; duet J. Chan z Siu Tien Yuen stał sie dla mnie pewnym wyznacznikiem dobrego filmu kung-fu. Bardzo często widząc relacje uczen- mistrz, przychodzi mi skojarzenie i nawiązanie do J. Chana i jego kung-fu masterów.
Jest jednak cos, co mnie w tym filmie dosłownie nudzi, a konkretnie jedna walka, pierwsza, Chien Fu  z Sheng Kuan w "stajni" (nigdy nie umiałem odmieniac azjatyckich nazwisk) była beznadziejna i pozbawiona uroku, w przeciwienstwie do pozostałych walk w filmie.
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 20, 2007, 09:49:15 »

Na podstawie jednej kiepskiej wg Ciebie walki, przyznajesz filmowi, jak się wydaje, znaczący minus, jak gdyby ta walka mila dla filmu wieksze znaczenie. Przeciez nie odbiegała w niczym od pozostałych. Zachowania Chana rowniez byly identycznie głupkowate jak w pozostałych momentach  Wink
Film podoba mi się i to bardzo. Podoba mi sie styl kocie pazury, podoba mi sie dźwięk towarzyszący ciosom zadanym tym stylem. W wielu filmach kung-fu, nie tylko tych z Chanem, głupkowaty bohater, ktory nabył jakies tam umiejętności, staje sie mądrzejszy, napuszony... tu nas tym nie nakarmili a Chien Fu pozostał jakim był. Za to plus  smiech

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!