Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 12:27:31 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Najlepsze horrory  (Przeczytany 3787 razy)
Damien
Bywalec
**

« : Czerwiec 29, 2007, 11:34:10 »

Temat rzeka, jako miłośnik horrorów nie wiele jest mnie w stanie przestrazyć, poszukuję dobrym, na prawde dobrych filmów z tego gatunku, może jest ktoś w stanie coś polecić?

Z najnowszych filmów jakie ostatnio ogladąłem, to wszystkim polecam Głosy 2.

Zachęcam do dyskusji.

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2007, 10:30:15 »

Współczesnych nie znam, nie pociągają mnie. Ze starszych polecam Mausoleum
Reszte dopisze, gdy tylko sobie przypomne te naprawde straszne, bo chyba tylko takie Cie interesują?

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
adam
Bywalec
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 05, 2007, 06:26:19 »

Też polecam GŁOS2... Naprawde fajny film... raz widziałem i jestem pod wrażeniem pracą włożoną w tą produkcję!
potworek
Początkujący
*

« Odpowiedz #3 : Maj 15, 2008, 06:59:21 »

Ja bardzo lubię horrory szczególnie te starsze polecam wszystkim jeden z nich Zemsta kosmosu

Quatermass exepriment         
Produkcja agielska
Reż Val Guest
Wersja językowa angielska Brak Polskich napisów
Taśma Czarnobiały
Fantastyczno naukowy

Film miał niezwykły klimat, doskonałe aktorstwo świetną reżyserię.
Film opowiada o nieudanym eksperymencie kosmicznym. Koło jakieś angielskiej wioski spada rakieta wypełza z niej jedyny ocalały kosmonauta.  Na pokładzie rakiety ludzie znajdują jedynie puste skafandry i jakąś lepistą substancję w zakamarkach kabiny rakietowej.
Ocalały kosmonauta zdaje się być wyłączony z życia nie ma z nim właściwie żadnego kontaktu. Kierownictwo lotu ogląda filmy z przebiegu wyprawy ale to daje właściwie bardzo nie wiele widzą jedynie jak w pewnym momencie wszyscy na pokładzie wpadają nagle w panikę uciekają a potem obraz się zmazuje. Nic nie daje też analiza danych z różnych aparatów. Tymczasem zgłasza się żona i stanowczo domaga się widzenia i mężem i wypuszczenia go z szpitala .
 kosmonauta leży całymi dniami wpatruje się nieruchomo w sufit, ożywia się raz gdy widzi w jednym z gabinetów kaktus w doniczce dotyka go a ten zrasta się z jego ręką. Potem żona uprowadza go go ( na swoje nieszczęście) roślina zrośnięta z jego ręką staje się co raz większa a  on sam wprawdzie ożywa lecz staje się co raz bardziej niebezpieczny.  Zaczyna się żywić ludzką krwią Na końcu filmu przekształca się w jakąś bezkształtną  masę którą dopiero wojska zabija ogromnym napięciem prądu .

Opis niby taki sobie były takie filmy a;le w tym właśnie był jakiś niesamowity nastrój

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Maj 18, 2008, 08:34:32 »

Opis bardzo ciekawy, jednak film nie do zdobycia. Przeszukałem sklepy internetowe i Allegro. Druga cześć dorównuje pierwszej?
Z horrorów, które mam w pamięci, może nie całą fabułę, ale sporadyczne urywki, brakuje mi "Skowyt 6" z Brucem Payn'em. Nie wiem czy widzieliście, jeśli nie to polecam obejrzeć, bo to nieliczny film, w którym wampir zniewala wilkołaka. Pamiętam, że się bałem.

Nagminny spam= ban
potworek
Początkujący
*

« Odpowiedz #5 : Listopad 02, 2008, 03:46:38 »

Przepraszam że do dopiero teraz odpowiadam.
Ten film mam w swojej kolekcji jakoś go zdobyłem, ale wiem że w sklepach go dosta nie można.
Napisz na P.W to pogadamy.
potworek
Początkujący
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 23, 2008, 10:52:21 »

Logan   powiedz trochę więcej o tym filmie  Mausoleum
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Grudzień 01, 2008, 02:19:15 »

Umarł ojciec pewnej dziewczyny i został pochowany w mausoleum. Jeśli dobrze pamiętam, za życia interesował się okultyzmem. Jego córka, jej koleżanka i kilkoro przyjaciół, zostali przypadkowo uwięzieni w tym mausoleum i z nastaniem nocy wysuwają się trumny. Fabuła prosta, ale jako dzieciak niejedna noc przespałem po tym filmie, przy zapalonym świetle.

Nagminny spam= ban
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!