Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 12:27:09 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Shaolin Wooden Men  (Przeczytany 1982 razy)
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« : Czerwiec 08, 2007, 03:21:01 »

Shaolin Wooden Men

Stare dobre kung-fu z J.Chanem to jest to...
Jeden z nielicznych tamtego czasu filmów, w którym nie wcielił sie w postać beztroskiego, lekkomyślnego awanturnika, lecz smutnego, zmęczonego i wypranego z jakiejkolwiek radości ucznia Shaolin. Doskonali tu swoje umiejętnosci, chcąc pomścić śmierć ojca, a szkoli sie mając za jednego z mistrzów, tego własnie zabójce. Nawet podczas finałowej walki nie potrafi zabić z zimną krwią. Walka końcowa, w której używał stylu walki, jakiego uzywa zabójca jego ojca, wywołał we mnie ciarki, większe, niz słynna i zapamiętana przez fanow Jackiego Chana scena, z drewnianymi "kukłami" w Świątyni Shaolin.

Pozycja obowiązkowa dla miłośników filmow sztuk walk

Przyznam szczerze, że od dawna poszukuje oryginału tego filmu, a wersja jaką udało mi się ostatnio obejrzeć, to niemieckojezyczna z jednego z kanałów satelitarnych. Żałuje, ze przez nieznajomość języka, nie byłem w stanie całkowicie go pochłonąć. Główne przesłanie jednak zrozumiałem  Wink

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!