Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 12:21:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tytuł filmu o żywych trupach  (Przeczytany 3873 razy)
Damien
Bywalec
**

« : Czerwiec 28, 2007, 09:06:37 »

Od jakiegoś czasu poszukuję filmu, który widziałem jeszcze gdy byłem dzieckiem, był to jeden z filmów z serii "Powrót zycwych trupów" czy "Noc zywycha trupów" czy "Poranek żywych trupów" czy coś jeszcze.

Pamiętam z tego filmu, że w jakimś miasteczk w wyniku chyba jakiegoś skażenia, truposze wychodziły z grobów i opanowywały miasto, wiem że tak jest chyba w każdym filmie o trupach, jednak ten film szczególnie mi sie podobał, pa ietam, że te trupy wygłądały bardizej jak takie zielone szkielety z resztakmi włsoów ubrań, a i jeszcze jeden text który pamiętam do dziś: młodzi ludzi imprezują na cmentarzu i w pewnym momencie pada taki teks: "Patrzcie, szmata sie rozbiera"  zly

Kojarzy ktoś ten film, jaki był dokładny tytuł?

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 28, 2007, 11:36:10 »

Przychodzi mi do głowy jeden tytuł- "Powrot Żywych Trupów". Trupy wstają z gróbów, ożywione przez dym, wydobywający sie z krematorium...wydaje mi sie, ze chodzi o ten film, chociaz przyznam, ze podanego przez Ciebie cytatu nie kojarze. Przydałoby się więcej szczegółów Wink
Napisałes, ze na wskutek skazenia...wiec moze to byc równiez część druga, gdy wojsko gubi beczki z tajemnicza substancją, ktora ozywia umarłych. Ale tam głównym bohaterem był pewien dzieciak...wiec to raczej nie to..Obstawiam za pierwszym tytułem.

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Damien
Bywalec
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 29, 2007, 11:55:47 »

Napisałes, ze na wskutek skazenia...wiec moze to byc równiez część druga, gdy wojsko gubi beczki z tajemnicza substancją, ktora ozywia umarłych. Ale tam głównym bohaterem był pewien dzieciak...wiec to raczej nie to..Obstawiam za pierwszym tytułem.

no niestety nie pamiętam dokładnie szczegółów, byłem młody moze z 6 lat miałem, a to skarzenie to wydaje mi się, że było właśnie jak napisałeś gdy wojsko gubi beczki z tajemnicza substancją, ktora ozywia umarłych. Jaki dojkładnie był tytuł? Może coś więcej jeszcze opisąc, moze skojarzę. czy w tej czesci młodzi ludzie bawia sie na cmentarzu, gdy trupy wychodzą ?

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 29, 2007, 10:13:51 »

Część o beczkach, w których znajdowała sie substancja ożywiająca zwłoki, to "Powrót Żywych Trupów". Czy była tam scena bawiących się młodych ludzi na cmentarzu, nie kojarze...Taka scena, z cmentarzam, budzi we mnie skojarzenie z Noca żywych Trupów. akcja zaczyna się własnie na cmentrzu. Rodzeństwo odwiedza grób matki, gdy nagle widzi wokół siebie powstajace z grobów ciała. Brat ginie, siostrze udaje sie dobiec do najbliższego domu i tam z niewielką grupką ludzi, broni się przed atakami zombiaków. Może o to chodzi?

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Katiuszka87
Początkujący
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Grudzień 23, 2008, 11:53:34 »

Problem z żywymi trupami polega chyba na tym, że fabuły wszystkich części i stosowane w nich chwyty są do siebie bardzo podobne usmiech

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!