Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 12:20:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wejście smoka  (Przeczytany 2472 razy)
Damien
Bywalec
**

« : Czerwiec 28, 2007, 09:00:32 »

W Hongkongu co trzy lata odbywają się na prywatnej wyspie Hana turnieje zawodników walk wschodnich. Spotykają się tam sławy światowego karate. Rządowej agencj ds. zwalczania przestępczości udaje się nakłonić do współpracy mistrza kung-fu Lee. Z klasztoru Shaolin udaje się na wyspę Hana, gdyż tam właśnie mieści się siedziba gangu. Dodatkowym zadaniem Lee jest także odszukanie zaginionej agentki. Przed wyjazdem bohater dowiaduje się, że to jeden z ludzi Hana jest odpowiedzialny za śmierć jego siostry.

źródło: filmweb.pl

W tej kategorii chyba tego filmu nie może zabraknąć. Bez wątpienia najlepszy film z Brucem Lee. Scen y walki w wykonaniu Brucea jak azwsze wspaniałe, tylko przyklasnąc, a co do samego filmu, to głownie swoją sławe zawdzięcza własnie Bruce'owi, ale lubię ten film, czasami gdy leci w TV chętnie zasiadam i ogladam go po raz kolejny, wy tez tak macie?

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Lipiec 03, 2007, 09:51:27 »

Pewnie zostane za to zlinczowany, ale ten film juz mnie totalnie znudził. Nadal jestem fanem Bruca, ale jego filmy, tak często oglądane przez ostatnie lata, zbrzydły mi.
Nie wiem tez, co w tym filmie robił Joxn Saxon. Lubię tego aktora, ale On jako kung-fu fighter...nie niezdecydowany
W tej kategorii chyba tego filmu nie może zabraknąć.
Prawda Wink

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
adam
Bywalec
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 05, 2007, 07:17:30 »

Dobry film. Podobał mi się, choć nie przepadam za tym gatunkiem filmowym usmiechusmiech
SHINGO
Początkujący
*

SHINGO

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Grudzień 10, 2007, 01:50:10 »

Niepowiem że filmy był kiepsko zrobiony zwłaszcza na tamte lata gdzie jeszcze takiej technologi jak teraz niebyło.Muszę WAM przyznać rację że fabuła jak ich pełno w takich filmach ale sceny walk według mnie rewelacja.Również się troszkę napracowałem aby stworzyć 30 minutowy mix walk z tego filmu i także przyznaję rację o Johnie Saxonie trochę prymitywnie te jego walki wyglądały zero zgrania i ruchy ociężałe.No bo Bolo to co innego według mnie obok Bruce'a świetnie zagrał fakt małą rolę ale fajnie zagrał.Poza tym to mi się podobało że jak zawsze u Bruce'a czy Bola nie było po 15 minut walki gdzie przeciwnik po takim pierwszym strzale już nos miałby z tyłu głowy tylko dwa szybkie i po imprezce no oczywiście pomijając walkę finałową między Brucem a Hanem ale też efektownie nakręcona chociaż także zdeka przesadzona bo po takim strzale jak dostał już w tej komnacie z lustrami Han potym jak kilka razy wychwycił z pięty to już niebyłoby co z niego zbierać no ale niestety wtedy były inne czasy i niekażdy reżyser zwracał nato uwagę poprostu ludziom się to podobało walka finałowa mogła trwać i 20 minut ale aby tylko efektownie była nakręcona chociaż i teraz też często się tak zdaża w filmach kina kopanego.

GIGABYTE: MA785GM-US2H , AMD Phenom II X4 940 Black Edition , GTX 470 1280MB/320Bit GDDR5 , 1TB Samsung 32 CASH , X-Fi Titanium Fatality Professional Sound Blaster , nagr.dvd Optiarc DVD RW AD-7191S , 6GB GEIL 800MHz , Chieftec 850W , Windows 7 Ultimate 64 bit.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!