Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 12:16:21 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Król Kickboxerów  (Przeczytany 3188 razy)
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« : Czerwiec 08, 2007, 02:46:30 »

Król Kickboxerów
Loren Avedon - Jake Donahue
Billy Blanks - Khan
Keith Cooke- Prang

Kolejny film, w ktorym brat (Jake Donahue) mści sie na zabójcy brata. Mam bardzo dobre wspomnienia względem tego filmu i zapadł mi naprawde głęboko w pamięci.
W tego typu filmach, zawsze dziwni mnie "beztroskość" głównych bohaterów. Jak łatwo wplątuja się w kłopoty, nie myślać o konsekwencjach i robią jeden krok, zanim zdecyduja sie jaki będzie drugi. Widać to juz w jednej z początkowych scen filmu, gdy Jake Donahue, policjant, podczas akcji odrzuca broń w obecności handlarzy bronią, ktorzy bronią są nafaszerowani. Walke oczywicie wygrywa ale...ale takie własnie postępowanie mnie zadziwia  Wink

Po obsadzie widać, ze walki są naprawde emocjonujące:)

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2007, 04:55:51 »

Po obejrzeniu tego filmu, zastanawiałem sie jak trudno B. Blanksowi grac pozytywne role. Przeciez juz jego wściekła gęba jest przerażajaca Wink i jak ktos taki, mogłby byc przekonujący w rolach pozytywnego bohatera. Chyba zbyt mało znam jego ról, zeby to sobie poskładać.
Ale żeby trzymać sie tematu:
Avedon'a zawsze lubiłem, w tym jednak filmie mi sie nie podobał, chociaz to zasługa roli nie jego charakteru. Po prostu nie pasuje mi taka lekkość ducha z z misją pomszczenia śmierci brata. W momencie walki z Khan'em i rzucenia mu w twarz "przez Ciebie byłem w piekle", poczułem lekki ciarki i chcialbym, zeby przez cały film, był własnie taki hmm..jak bomba emocjonalna.
Zabrakło mi tez walki Khana z Prangiem, to dodałoby filmowi smaczku.

michael
Początkujący
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2007, 08:32:26 »

Emocjonujący i ciekawy film... Jednak źle się czuję oglądając filmy z tkaiego gatunku filmowego...
Nie lubie takich filmów, jednak fanow pewnie ma....
SHINGO
Początkujący
*

SHINGO

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Grudzień 10, 2007, 01:30:54 »

Fajnie nakręcony filmik szkoda że już Billy Blanks niezagra w żadnym filmie.Zrezygnował z kariery aktorskiej i założył własną szkołe walk z stworzonym przez siebie stylem i trenuje teraz ludzi i tak bije kaskę zamiast grać w filmach fakt że były to filmy kategori B ale zawsze chętnie się powracało do takich filmów dużo akcji i świetnie walki nakręcone.

GIGABYTE: MA785GM-US2H , AMD Phenom II X4 940 Black Edition , GTX 470 1280MB/320Bit GDDR5 , 1TB Samsung 32 CASH , X-Fi Titanium Fatality Professional Sound Blaster , nagr.dvd Optiarc DVD RW AD-7191S , 6GB GEIL 800MHz , Chieftec 850W , Windows 7 Ultimate 64 bit.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!