Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Luty 23, 2012, 12:45:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gladiator  (Przeczytany 5051 razy)
Damien
Bywalec
**

« : Czerwiec 28, 2007, 02:56:08 »

Generał Maximus, jeden z najwybitniejszych dowódców w rzymskiej armii, dowiaduje się, że umierający cesarz Marek Aureliusz chce uczynić go swoim następcą na tronie. Nie podoba się to prawowitemu dziedzicowi Kommodusowi, który postanawia pozbyć się rywala i skazuje go na karę śmierci wraz z cała rodziną. Maximusowi cudem udaje się uciec. Trafia do niewoli, gdzie zostaje wyszkolony na gladiatora. Z walki na walkę zyskuje coraz większą popularność a na jego występy zaczyna przychodzi coraz więcej ludzi. Maximus jako gladiator wraca do Rzymu by pomścić zamordowanie swoich bliskich, ale wie, że jedyną potęgą większą od władzy cesarza jest wola ludu i dlatego by dokonać zemsty, musi stać się największym bohaterem Imperium.

źródło: filmweb.pl

Znakomity film, ogladałem go już kilka razy i z chęcią oglądnał bym go jeszcze raz. Pozycja obowiązkowa dla miłośników historii, ale i nie tylko. Film świetnie ukazuje czasy wielkiego Rzymu i sytuacji jaka tam panował. Świetna gra Russel Crowe'a. Znakomita muzyka, sceny walki w koloseum. Film niekiedy nawet wzruszajacy (końcówka).

Polecam ten film każdemu.

Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 28, 2007, 04:49:07 »

Bardzo dobry  Wink Czasy dawnej świetności Rzymu ukazane nie tylko z perspektywy intryg, walk, zdrady, lecz i krzywdy człowieka, ktory był Rzymowi wierny. Film tak dobry, ze pomimo śmierci Maximusa, powstaje część druga. Chciałbym, zeby była tak udana jak właśnie ta  pierwsza.
Damien
Bywalec
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 28, 2007, 06:02:58 »

Film tak dobry, ze pomimo śmierci Maximusa, powstaje część druga. Chciałbym, zeby była tak udana jak właśnie ta  pierwsza.

o! pierwsze słysze, ale cieszy mnie ten fakt, możesz cos więcej powiedziec na ten temat, masz jakies konkretne info?

Być moze głównym bohaterem będzie ten młody chłopak syn córki byłego cesarza  roll

adam
Bywalec
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 05, 2007, 07:29:35 »

Ten film ukazuje prawdziwe realia starożytnego Rzymu. Podobała mi się ta produkcja jak wielu wielu wielu innym. Lubię takie filmy. Prawdziwa walka o życie, ale i sławę. Tym kierowali się starożytni gladiatorzy w Rzymie. I to właśnie w ty filmie jest.Fajny film.
potworek
Początkujący
*

« Odpowiedz #4 : Maj 24, 2008, 04:36:43 »

Nie miałem pojęcia o powstawaniu drugiej części, nie bardzo sobie wyobrażam czy on jakoś odżyje a może oni pokażą to co było przed a nie po.
Na razie mogę powiedzieć tylko jedno, nie dawno kupiłem sobie płytę z serii Nagrody Akademii filmowej zaprasza Tomasz Raczek i nie żałuję, film doskonały bardzo zajmujący i emocjonujący.
Dzisiaj bardzo nie wielu ludzi potrafi tak robić wielkie kino z wielkim budżetem a jednocześnie nie tracąc z oczu  człowieka bohatera opowiadanego dramatu.
potworek
Początkujący
*

« Odpowiedz #5 : Październik 31, 2008, 07:55:44 »

Film bardzo dobry. Nie wiem czy pokazuje prawdziwe realia staro?ytnego Rzymu, zbyt ma?o wiem o historii ?eby wypowiada? si? w tej kwestii. Jednak gdy mówi? ?e film jest dobry mam na my?li jego bardzo interesuj?cy scenariusz, chywtaj?cy za serce i nie ustanie budz?cy zaciekawienie. Sposób opowiadania tej historii przez re?ysera i arcy genialne zdj?cia jakie na ekranie nam pokaza? operator (nie pami?tam jego nazwiska) mam ten film na p?ycie DVD i ogl?da?em ju? kilka razy.
bart_volvo
Początkujący
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Grudzień 21, 2010, 10:02:36 »

potwierdzam, bardzo dobry film usmiech

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!