Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 12:09:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mortal Kombat  (Przeczytany 2177 razy)
Damien
Bywalec
**

« : Czerwiec 27, 2007, 11:06:52 »

Film wzorowany na popularnej grze komputerowej pod tym samym tytułem. Jego akcja rozgrywa się w posępnym królestwie Zaświatów, gdzie ostatni ziemscy śmiertelnicy stają do pojedynku z nadludzkimi siłami zła w kolejnej edycji turnieju Mortal Kombat. Od wyniku tej walki na śmierć i życie zależą losy Ziemi. Trójka mistrzów wschodnich sztuk walki: Liu Kang (Robin Shou), Johnny Cage (Linden Ashby) i Sonya Blade (Bridgette Wilson) w obronie przyszłości rodzaju ludzkiego musi pokonać okrutnego demona zła, maga Shang Tsunga.

źródło: filmweb.pl

Piszac ten wątek zastanawiałem się pod jaką kategorię go podpiąc, akcja czy fantastyka, zdecydowąłem że fantastyka, bo nie znalazlaem kategorii...bajka  smiech Tak własnie odbieram ten film, kolejny niewypał kolejnej ekranizacji gry komputerowej, kiedy to sie skonczy :/

Film dobry ale chyba tylko dla dzieci, jedyne za co można pochwalić to muzyka (Scooter - Mortal kombat), a wy jakie macie zdanie na temat tego filmu i ogólnie ekranizacji gier komputerowych ?

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 28, 2007, 11:39:49 »

Wg mnie, pierwsza częśc była dość udana. Christopher Lambert, którego uwielbiam,  Cary Hiroyuki Tagawa i wreszcie  Robin Shou. Robina kojarzymy teraz własnie dzięki serii Mortal Kombat, lecz jeszcze przed pierwszą częścią tej sagi, znałem go z wielu dobrych filmow kung-fu. Do gry tez mam sentyment, (grałem w nią jeszcze na Amidze500, komputerze, ktorego mało kto pewnie pamięta), plus to co wymieniłeś, czyli niesamowita muzyka.

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Damien
Bywalec
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 28, 2007, 12:59:46 »

Wg mnie, pierwsza częśc była dość udana.

No zdecydowanie najlepsza z wszystkich częsci Mortala i ogólnie z wszystkich filmow na podstawie gier komputerowych, ale nie przemawiają za mną filmy właśnie wzorowne na grach :/

adam
Bywalec
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 05, 2007, 08:03:04 »

Najlepsza część z wszystkich. Zgadzam sie. Podobają mi się części gier Mortal Kombat.
Jednak taki gatunek filmowy jakoś mnie nie pociąga. Gry natomiast są ok usmiech
Jednak w podsumuwaniu film jest jednym z najlepszych w tym gatunku.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!