Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 12:03:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kilka uwag  (Przeczytany 6977 razy)
ja
Gość
« : Czerwiec 06, 2007, 05:15:07 »

Dlaczego forum świeci pustkami i jest tak mało materiału w serwisie? Troche szkoda, bo na serwis zaglądam niemal codziennie..wizualnie bardzo mi odpowiada itp i chcialabym zeby sie wreszcie rozwinął  usmiech

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2007, 11:17:00 »

Witaj 
Serwis i forum to oddzielne sprawy. Serwis istnieje dla zebrania w calosc tego, co najlepsze w kinie minionego wieku (lubie to okreslenie). Umiszczenia recenzji, na zachete dla nieznajacych jakiegos filmu uzytkownikow. Info o aktorach, ktorych ciagle pamietamy jak i tych, ktorzy zbyt szybko znikneli z ekranu. Dla opisania filmow, ktore sa nieznane, malopopularne a naprawde tak aktrakcyjne, ze chcialoby sie zarazić nimi osoby odwiedzajace serwis
Forum natomiast powstalo dla uzytkownikow, ktorzy zechcieliby nawiazac z soba kontakty, wymieniac opinie, ktore nie klasyfikuja sie do umieszczenia w serwisie, no i ogolnych dyskusji. Mam pewne wątpliwosci, czy powstanie forum to słuszna decyzja, ale skoro juz powstalo, chcialbym aby sie rozwijało.
To prawda, ze rozwoj Serwisu jest mozolny, ale jest to serwis hobbystyczny i pozbawiony agresywnej reklamy...co moze wydawac sie błędem. Duza popularnosc serwisu i duze zainteresowanie wsrod uzytkownikow zmuszaloby nas (mnie) do coraz to wiekszej pracy nad umieszczaniem materialow, nad zaspokajaniem rosnących wymagan kinomanow..Głownie zalezy nam (mi) na stworzeniu miejsca klimatycznego, ktore przyciagnie moze i nielicznych fanow filmowych, ale wiernych i chcących wspomoc serwis własna pracą. W grupie rażniej i w grupie. serwis nie byłby hamowany moimi oporami  Pomoc nowych redaktorow i moderatorów mile widziana.

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Damien
Bywalec
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 28, 2007, 06:14:09 »

Nie chcę zakładac nowego tematu, więc napisze tutaj swoje opienie, propozycje dotyczące forum.

Od strony technicznej forum wygląda przyzwoicie, niestety brakuje na nim userów, warto by się zastanowić nad lepsza reklamą, na stronie głownej serwisu planetfilm.pl znajduje sie tylko mały link do forum na samym dole strony (chyba, że jest gdzieś gdzie go nei widze) , którego prawie w ogóle nie widać. Można by wrzucić jakiś button albo bannerek reklamujący forum...

Jeśli mógłbym coś zasugerować, to zmiana dopuszczalnej wielkości avatarka w profilu na większa hmm może 100x100 px ?

Rangi na forum są, szkoda że w języku angielskim i chyba jakies standardowe które oferuje skrypt forum (mogę sie mylić, poprawcie mnie Tongue), można by pomysleć nad czymś bardziej wyszukanym.

Porusze także sprawe obecnych emotikon dostepnych na forum, które mnie nie powalają, moze by tak dodać paczke emotikon z IPB ewentualnie Przemo. Niby to sa detale, ale czasami takie detale decydują czy ktoś się będzie udzialał na forum czy nie i będzie regularnie zagladał/pisał.

Zabrałbym także możliwośc "głosu" niezarejestrowanym użytkownikom.

pozdrawiam.

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 28, 2007, 08:14:26 »

Nie we wszystkim mogę zabrać głos bo nie do wszystkiego mam dostęp, ale to co mogę to napiszę Wink Na stronie głównej serwisu widnieje dość długa wzmianka o forum i link do niego znajduje sie nie tylko w stopce, lecz i w prawym bloku.
Rangi- zgadzam się, ze muszą zostać zmienione. Może jakies propozycje? usmiech
Co do emotek, to próbowaliśmy wstawić te z IPB, tak próbnie, lecz wizualnie nie wyglądało to zbyt dobrze. Są to emotki większe od tych obecnie zastosowanych, i gdy umieszczało się je w poście, linijki między wierszami były nierówne. Z tego co wiem, nie planowana jest ich zmiana.

Nagminny spam= ban
Damien
Bywalec
**

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 28, 2007, 08:26:33 »

Przydało by się jeszcze kilka kategorii na forum odnosnie filmów, np Thriller, Animacje...

moja propozycja na rangi:

Początkujący
Coś tu już napisał
Bywalec
Stały bywalec
Uzależniony
Maniak
Expert

co Wy na to zly

Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 29, 2007, 08:18:20 »

Dziękujemy za cenne uwagi. Wiec po kolei:
Użytkownicy niezarejestrowani nie mają już uprawnień do pisania postów. Bardzo nam zależało żeby mogli je pisać, bo ważne są posty nie ilość osób zarejestrowanych, lecz zaczęły się ataki  botów spamujących i stąd wynikły nałożone restrykcje. Niestety

Reklama forum i Serwisu jest, lecz przyznam ze wstydem, ze niewielka. Forum nie powstało na tydzień, miesiąc czy pół roku i czas na rozwój będzie/ jest długi. Jeśli będzie trzeba, bedziemy z Loganem pisali we dwóch i starali się zainteresować czymś osoby, które forum odwiedzają Wink Nawet, jeśli będziemy mieli czas pisać jeden post tygodniowo, forum i serwis nie znikną, bo powstały po to, zeby dać upust swoim zamiłowaniom.

Rangi:

0-50 postów- Początkujący
50-150- Bywalec
150- 300- Miłośnik
300-500 Uzależniony
500-1000- Maniak
1000- Expert
Pozdrawiam usmiech
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Lipiec 08, 2007, 12:21:55 »

Jestem za rozszerzeniem regulaminu i userów, nagminnie wklejających teksty z innych serwisów, nagradzać banami. To jest forum, w ktorym mają toczyć się rozmowy, opinie i wymiana poglądów. To, co widziałem tu jeszcze przedwczoraj, po prostu psuje nam opinie.
Precz ze spamerami Angry

Nagminny spam= ban
Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #7 : Sierpień 04, 2007, 07:09:05 »

Zgadzam sie, równiez z Twoim podpisem, jednak jesteśmy tu sami i na razie problemy tego typu nas omijają. Po za jednym wspomnianym wyjątkiem...
Hm, może utworzymy dział poświęcony konkursom? Nawet jeśli tylko my dwaj mielibyśmy brać w nim udział Wink
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Sierpień 05, 2007, 01:32:52 »

Wydaje mi się, ze z działem na konkursy warto poczekać, gdy oprócz nas, będą jeszcze inni aktywni użytkownicy. Bo my dwaj go nie zapełnimy...piszmy sobie dalej i poczekajmy na rozwój wydarzeń, jeśli nic sie nie zmieni..to dalej będziemy we dwóch pisali hehe. Przecież i tak jest miło.
Za reklamą nie jestem..tj za wykupowaniem na forach, miejsca na baner itp. Jeśli będziemy pisali sensownie i opisywali ciekawe filmy, na pewno ktoś do nas dołączy.
No i nie da się nie zauważyć padów serwera, ale wiem jak jest, przetrawimy to usmiech

edit
Dział Memories; proponuje zmienić opis na bardziej nawiązujący do wspomnień, np "Wspomnienia, rozmowy na ich temat, jak i miejsce na odświeżenie pamięci i przypomnienie starych tytułów filmowych". Czy jakoś tak...

Nagminny spam= ban
Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #9 : Sierpień 07, 2007, 11:37:56 »

Coś ten opis nie bardzo...brzmi ok dla takich prykow jak my, ale troche za staroświecko i moze nie byc zachętą dla nowych użytkowników. Chociaz w sumie...ok, niech będzie Wink
A te pady serwera...dzięki za wyrozumiałość usmiech Tez mnie one irytują, ale niestety przez jakis czas musimy sie z tym męczyc.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!