Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 11:42:19 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jean-Claude Van Damme  (Przeczytany 1805 razy)
Damien
Bywalec
**

« : Czerwiec 26, 2007, 09:04:22 »

Jean-Claude Van Damme nazywany również "muskułami z Brukseli" przyjechał do Stanów w 1981 r. Był już wtedy europejskim mistrzem karate i miał ambicje zrobienia kariery aktorskiej. Jej początki niebyły jednak łatwe. Przez kilka lat Van Damme, występujący wtedy pod pseudonimem Frank Cujo, pracował kolejno jako szofer, dostarczyciel pizzy i trener. Po raz pierwszy przed kamerami wystąpił w 1983 r. w niskobudżetowym filmie "Rue Barbare". cztery lata później zagrał w obrazie, który przyniósł mu sławę - "Krwawy sport". Umiejętności karate, które tam pokazał a także jego uroda zyskały mu rzeszę fanów na całym świecie. Lata 90. to okres wytężonej pracy Van Damme'a. Zagrał w wielu filmach, z których prawie wszystkie były sukcesami kasowymi. W 1996 r. aktor zadebiutował jako reżyser filmem "The Quest".

Muysze przyznac,ze gdy byłem młodszy bardzo lubłem tego aktora i jego filmy karate smiech którymi zdobył popularność. Ciekawy jestem jaki wy macie zdanie na jego temat zly

michael
Początkujący
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 06, 2007, 07:45:16 »

Hmmm jak grał w dobrych filmach - był dobry Tongue Logiczne smiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!