Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 11:34:59 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki gatunek preferujecie?  (Przeczytany 5834 razy)
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« : Czerwiec 06, 2007, 02:37:06 »

Horrory o o duchach, wilkołakach, wampirach, innych potworach, czy o psychopatycznych zabójcach, czyli kinie grozy, bez jakichkolwiek zajść i niewyjaśnionych zdarzeń?

Ja jestem wielbicielem wampirow i do nich własnie mam dużą słabość. Wielowiekowosc, nabyta przez ten czas wiedza, melancholijność połączona z krwiożerczością. Nocny tryb życia, siła połączona ze słabością. Spisałbym sie w tej roli  usmiech

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2007, 04:26:09 »

Hm, ja nie przepadam za horrorami o duchach, poza pewnymi wyjątkami. Często takie horrory bywają zbyt realistyczne. Nawiązania do chrześcijaństwa, powroty zza światów..zbyt często jest to okazywane w sposob, majacy przekonac nas jak cienkie są granice pomiędzy światem zewnętrznym i wewnętrznym. Nie wydaje mi sie to niesmaczne i nie oburza mnie, po prostu wydaje  mało pasjonujące. Zdecydowanie wole vampiry, strzygi, wilkołaki, bloby, potwory i alieny.
Cooker
Początkujący
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 20, 2007, 07:48:39 »

Ja z kolei przepadam za wszystkim co mroczne ,tajemnicze.
Mój ukochany horror : "The Thing" Johna Carpentera ... Gorąco polecam
mati1989
zbanowany plagiator
Początkujący
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 22, 2007, 02:32:52 »

Zdecydowanie najbardziej lubię horrory w których nie ma żadnych nadprzyrodzonych sił, jest tylko walka o przetrwanie w starciu z psychopatycznym zabójcą. Wynika to chyba z mojej moralności i głęboko zakorzenionego w głębi ateizmu. Wykluczam raczej istnienie duchów i wampirów a filmy z ich udziałem nie są dla mnie głębokim przeżyciem. Poza tym część opowieści o zabójcach jest oparta na faktach (m.in. "Teksańska masakra piłą mechaniczną") a nie tylko na wyobraźni pisarza.
Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 23, 2007, 02:09:26 »

Wstyd przyznać ale "Teksańska masakra piłą mechaniczną", nigdy nie oglądałem. Cykl horrorów "Piątek 13-ego" również omijam szerokim łukiem. Tak jak napisałem wcześniej, wolę to, co nierealne, niemożliwe i nielogiczne. To, co w naszym świecie nigdy sie nie zdaży. Nie wiem, czy to od zamiłowania do fantasy, czy po prostu lubię uczucie gęsiej skórki, na samą myśl "co by było gdyby tak było naprawdę", ale ogólnie "kino" to dla mnie drugi świat, fascynujący świat. Nie lubię mieszać obu tych światów i do tego filmowego, dodawać szarość życia realnego. Filmy o zabójcach, maniakach itp, nie są w stanie mnie zaciekawić.  usmiech
Damien
Bywalec
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 26, 2007, 07:05:00 »

Horrory to zdecydowanie najbardziej lubiane filmy przeze mnie. Konkretnych preferencji jakoś nie ma, dobry horror musi być straszny, trzymac w napięciu. Filmy w których całe "zło" nie jest pokazane na samym początku a dopiero w końcówce są zdecydowanie bardziej ciekawe niż takie w któych od pierwszych minut widz poznaje "bobo" które zabija i wycina wszyskich, których spotka na drodze...  Tongue

Największa pomyłką jest gdy horror jest połaczony z komedia np. "Atak pająków", "Opętana" itd.

adam
Bywalec
**

« Odpowiedz #6 : Lipiec 05, 2007, 06:24:08 »

Przede wszystkim ,,THE RING,, !! TO JEST ZAJEFAJNE... usmiech:)No i... Teksańska masakra piłą mechaniczną!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!