Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 11:34:08 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 300  (Przeczytany 2051 razy)
Damien
Bywalec
**

300
« : Czerwiec 26, 2007, 08:13:44 »

produkcja: USA, 2007 gatunek: Dramat, Wojenny

reżyseria Zack Snyder scenariusz Kurt Johnstad, Michael Gordon, (więcej ...) zdjęcia Larry Fong muzyka Tyler Bates na podstawie: komiksu Franka Millera

krótki opis:
Film jest adaptacją popularnego w Stanach Zjednoczonych komiksu autorstwa Franka Millera. Opowiada o przebiegu legendarnej bitwy stoczonej w wąwozie Termopile w roku 480 p. n. e. Wtedy to niewielki oddział Spartan, liczący sobie 300 żołnierzy pod wodzą króla Leonidasa stanął do nierównej walki przeciw ogromnej armii perskiej.

Szczerze mówiąc zasiadając przed ekranem oczekiwałem czegoś zupełnie innego, lepszego. Myslałem że może coś typu Troja, niestety film zupełnie nie spełnił moich oczekiwań, tylko strata czasu, pieniędzy. Jak w większości filmów na postawie komiksów/gier szkoda zawracać sobie głowę. Troche rzeźni na ekranie i nic więcej.

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 27, 2007, 11:50:12 »

Zgadzam się w pełni z krytyczną oceną. Zbyt nachalnie starano się wepchnąć w film sceny mające wzbudzić w nas jakieśtam emocje. Zamias stopniowo, w miarę rozwoju akcji, dodawać coś nowego, od początku filmu przedstawiono nam "ich trzystu" jako nieskazitelnych i dzielnych bohaterów. Od początku filmu krzyki, przemowy...zwykła tania próba zagrania na naszych emocjach.
Nudziłem się podczas ogladania  Huh?

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Damien
Bywalec
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 27, 2007, 11:19:00 »

Zgadzam się w pełni z krytyczną oceną. Zbyt nachalnie starano się wepchnąć w film sceny mające wzbudzić w nas jakieśtam emocje.

dokłanie, film już na samym pocżatku wszystko wyjasnia, później już tylko  sieczka, ich 300 morduje przeciwników w potęznej liczbie i pewnie gdyby nie ta zdrada tego garbatego gościa to nic by sie nie diząło a 300 walczyło by do dziś bez jakiegokolwiek zmęczenia :/

Tęz się nudziem podczas tego filmu, a gdy wrescie polego, 300 odnisłem wrażenie, że wreszcie się ten film skonczy...  Huh?

adam
Bywalec
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 05, 2007, 07:41:11 »

Faktycznie film nudny... niby nowy, ale wygląda, jakby robiono go dawno temu... Naprawde wrażenie nie zrobił. Moi znajomi też nie chwalili tego filmu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!