Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 11:29:57 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Johnny Depp  (Przeczytany 5857 razy)
monica
Początkujący
*

« : Czerwiec 24, 2007, 09:58:44 »

Prawdziwe nazwisko: John Christopher Depp III
Zawód: aktor, muzyk, reżyser, scenarzysta
Data urodzenia: 9 czerwca 1963
Miejsce urodzenia: Owensboro, Kentucky, USA
Znak zodiaku: Bliźnięta
Wykształcenie: rzucił szkołę średnią

Johnny Depp należy obecnie do najpopularniejszych aktorów hollywoodzkich. Po raz pierwszy uznanie widzów i krytyki przyniósła mu tytułowa rola w filmie Tima Burtona "Edward Nożycoręki". Za nią właśnie otrzymał nominację do Nagrody Złotego Globu (najlepsza rola męska). Kolejne filmy: "Benny & Joon" z Aidanem Quinnem i Mary Stuart Masterson oraz "Ed Wood" w reżyserii Tima Burtona, przebojowi "Piraci z Karaibów" oraz "Marzyciel" przyniosły mu kolejne nominacje do tej nagrody. Dwie ostatnie przyniosły mu także nominacje do Oscara.

Johnny Depp ma na swoim koncie wiele znakomitych, wszechstronnych ról, w tym w obrazach "Donnie Brasco" z Alem Pacino, "Don Juan DeMarco" z Marlonem Brando i Faye Dunaway, "Las Vegas parano" Trrry Gilliama, "Truposz" Jima Jarmuscha, "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Arizona Dream" Emira Kusturicy oraz thrillerze "Nick of Time" z Christopherem Walkenem. Inne filmy z udziałem aktora to "Jeździec bez głowy", "Dziewiąte wrota" w reżyserii Romana Polańskiego, w którym zagrał rolę Deana Corso, "The Man Who Cried" Sally Potter, "Before Nights Falls", "Czekolada", "Blow", "Z piekła rodem", "Secret Window", "Marzyciel".
mati1989
zbanowany plagiator
Początkujący
*

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 24, 2007, 10:06:40 »

Przez wiele lat był to mój ulubiony aktor ale niestety zagrał w kiepskich (jak dla mnie) "Piratach z Karaibów". Zagrał w kilku świetnych filmach gdzie stanowił o sukcesie filmu. Pamiętne role Edwarda Nożycorękiego, jednego z pierwszych filmów którymi się inspirowałem.
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 25, 2007, 10:18:17 »

Ja równiez nie jestem wielbicielem J.D i nie rozumiem, skad widoczny wszędzie zachwyt jegą rolą w Piratach z Karaibów. Film zbiera pozytywne opinie i w to nie neguje, bo mimo, ze nie prezentuje wielkiego poziomu, są w nim równiez i momenty naprawde interesujace. Cześc pierwszą mogę nawet zaliczyc do udanych. Wink Jednak J.D w roli Sparrowa... nie jest to w kazdym bądź razie postać, ktorą mógłbym obdażyć sympatią.
W roli Edwarda Nożycorękiego spisał sie znakomicie. Jako Donni Brasco również. Moze po prostu nie wychodzą mu role komediowe..

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Damien
Bywalec
**

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 26, 2007, 08:30:17 »

Wstyd się przyznać, ale nie widziałem żadnej części Piratów z Karaibów  niezdecydowany Sad
Jednak cenię tego aktora a najbardziej podobały mi się jego kreacje w takich filmach jak "Jeździec bez głowy" i "Z piekła rodem".

Katiuszka87
Początkujący
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Grudzień 23, 2008, 11:33:31 »

Grał chyba we wszystkim i u wszystkich - od "Piratów z Karaibów" przez "Truposza", po kresĸówki Burtona. W każdej roli świetnie sie sprawdza - to chyba znakomity rzemieślnik po prostu, doskonale dopracowujący każdą rolę.

ruda
Początkujący
*

« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2011, 02:59:49 »

Widziałam wszystkie filmy z jego udziałem. Jest niesamowitym aktorem, uwielbiam oglądać go na ekranie. każda rola była dopracowana w najdrobniejszym szczególe. Prawdziwy profesjonalista usmiech

Walczysz z mrówkami, molami, karaluchami?! Skorzystaj z preparatu bros - płytka na owady.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!