Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 11:08:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kałużyński i Raczek  (Przeczytany 3788 razy)
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« : Sierpień 14, 2007, 09:16:27 »

Nie wiem czy wszyscy pamiętają tą "pare", ale ja ich nigdy nie zapomne i zal, ze to juz mineło... Żal, ze w niedzielne popołudnia, nie zobaczy sie tego niesamowitego gościa, jakim był Kałużyński  Sad Pasjonat, który nawet przeciętny film, potrafił przedstawić i opisać w sposób, dzięki któremu czekaliśmy na niego z językiem na brodzie. Ech...naprawde wielki żal że to wszystko mineło.

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2007, 09:59:57 »

Świetny temat. Jasne, ze ich pamiętam. Ich rozmowy były niesamowite i nawet jeśli film nie zachęcał fabułą, zawsze opisali go (jak juz napisałes) w bardzo ciekawy sposób. Chyba nawet to Oni wzbudzili we mnie zamiłowanie, do starych, czarno białych detektywistycznych filmów. "Perły z lamusa", powinni pusicić te wszystkie materiały z ich udziałem, w tv kultura.
Pamiętam jeszcze niektóre filmy, które omawiali. Fabułe, aktorów, jakby to było wczoraj. Np taki stary film, z lat 50-tych. O człowieku, któremu bogowie dla kaprysu dali moc, rowną im samym. Nie mógł jedynie wpływać na ludzkie uczucia. Ech, te filmy to dopiero perełki Wink, nie to, czym częstują nas teraz. Albo o dwóch magach, którzy siedząc naprzeciw siebie, toczyli pojedynek. To nie żadna komedia, czy sf z gościami w spiczastych kapeluszach, ale tzw alchemikach...film tez czarno-biały i tez z lat 50/60. Wiele bym dał, żeby móc to obejrzeć ponownie. wykrzyknik
potworek
Początkujący
*

« Odpowiedz #2 : Maj 11, 2008, 08:20:58 »

To były wspaniałe czasy dla każdego miłośnika starych filmów. Perły z lamusa był świetnym programem i pokazywał ciekawe a przy tym atrakcyjne filmy.
Dzisiaj daje się samą słabiznę filmową praktycznie nie ma starych filmów a jeżeli są to od przypadku i są jakoś tak ukryte nie są oznaczone nie lecą w jakimś cyklu łatwo je przez to  przeoczyć.
Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Maj 12, 2008, 12:34:42 »

Świetne czasy... mogłbym nawet przyznać, że  dzięki tym dwóm zainteresowałem się starym ambitnym kinem. Zaczynałem jako dzieciak od horrorów, fantastyków i filmów kungfu, ale nawet przypadkiem natrafiając sporadycznie na ich program i wsłuchując sie w zapowiedż filmu, widząc w nich tą pasje, łatwo było samemu się tym zarazić. Nie podejrzewałem przedtem, że filmy bez strzelania i kopania, mogą być takimi perełkami. Ale na pewno nie jeden z nas, własnie dzięki Perłom z Lamusa,  "dojrzał filmowo".

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Katiuszka87
Początkujący
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Grudzień 23, 2008, 11:35:01 »

Swoją drogą, obaj okazali się niezłymi skandalistami w życiu prywatnym. Nie każdy wie, ale sprawa odbicia Kałużyńskiemu żony przez Forda była jedną z największych afer obyczajowych PRL-u. A teraz Raczek i jego partner jako "para roku" ')

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!