Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 10:51:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 1823 razy)
Damien
Bywalec
**

« : Czerwiec 29, 2007, 07:44:07 »

W niedalekiej przyszłości na świat przychodzą zmienione genetycznie. Czynnik X sprawia, że są one obdarzone nadludzkimi zdolnościami: mogą latać, mają zdolność telekinezy i wiele innych. Grupa mutantów (X-Men) zebrana przez Profesora X (Patrick Stewart) uczy się wykorzystywać swoje nadprzyrodzone zdolności i używać ich w celu przeciwstawienia się wrogiej agencji rządowej z senatorem Robertem Kelly (Bruce Davison) na czele. Celem agencji jest całkowite usunięcie mutantów ze społeczeństwa. Przeciwnikiem X-Men jest także grupa innych mutantów zebranych pod wodzą Magneto (Ian McKellan), których celem jest zupełne wyeliminowanie rodzaju ludzkiego i uczynienie wszystkich mutantami.

źródło: onet.pl

To kolejny film będący na mojej liście nie oglądnietych a od dawien dawna spoczywajacych w półce. Moja niechęc do oglądniecia go spowodowana jest przede wszystkim tym, że jest on na podstawie komisku, kolejan sprawa jakos nie przepadam za filmami SF, jednak wszedzie ten film ma dobre opinie i oceny wiec moze jednak warto go zobaczyc nawet gdy nei jest sie maniakiem filmów sf. Może tkoś siewypowie na temat tego filmu?

Logan
Główny Redaktor
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2007, 10:03:16 »

Zaraz Naczelny napisze "znalem X-men, zanim jeszcze powstał film, bo mam ich komiksy w szafie" haha
Moim zdaniem film całkiem dobry, dotyczy to wszystkich 3 części. Od tego tez filmu nabrałem sympatii do Hugh Jackman'a. W swoich wcześniejszych filmach nie zaimponował mi niczym a rola Rosomaka, jest jak pod niego pisana Wink

Nagminny spam= ban
Tematy i posty smapuj?ce, zostaj? usuwane.
Naczelny
Administrator
Początkujący

« Odpowiedz #2 : Lipiec 02, 2007, 11:59:03 »

A mam, i to całą mase Wink
Bezapelacyjnie wole komiksy od ich filmowych adaptacji, ale w X-men, wiele postaci filmowych, pasuje do tych komiksowych. Właśnie tak wyobrazałem sobie gracje i płynne ruchy Mystique, jak tu ją przedstawiono. Sterwart jako Profesor Xavier. Cyclops jest tu takim samym dupkiem jak w komiksie. Naprawde zadbano o tę stronę nawiązania do oryginalnych charakterow postaci, przez co oglądajac film, ma sie wrażenie, ze widzi sie swoich starych kumpli  smiech
Wolverine jednak ma kilka uchybień, względem papierowego. Jest tu zbyt opiekuńczy, zatroskany, przejmuje sie wieloma sprawami itp. Komiksowego widze jako rozrabiake, ktory nawet w wielu groźnych sytuacjach, potrafi poleciec "sobie w kulki" usmiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!