Forum Filmowe PlanetFilm.pl forum filmowe
Maj 18, 2012, 10:49:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rob Schneider  (Przeczytany 1819 razy)
Damien
Bywalec
**

« : Czerwiec 29, 2007, 06:48:14 »

Amerykański aktor, scenarzysta, producent Rob Schneider, właściwie Robert Schneider, urodził się 31 października 1963 roku w San Francisco, stanie Kalifornia. Najmłodszy z piątki dzieci Pilar Schneider, przedszkolanki pochodzącej z Filipin i Marvina, żydowskiego maklera, w dzieciństwie uwielbiał rozśmieszać najbliższych. Jego brat John Schneider stał się jego menadżerem. Ukończył Pacifica's Terra Nova High School. Od wczesnych lat życia wiedział, że chce być komikiem.

Zainspirowany filmami grupy Monthy Python, kreacjami Richarda Pryora, Gene Wildera i Petera Sellersa w wieku piętnastu lat pisał drobne utwory satyryczne i występował przed publicznością. Po ukończeniu szkoły średniej Pacifica's Terra Nova High School Schneider wyjechał na pół roku do Europy. Po powrocie do USA zapragnął spróbować swych sił w show businessie - "Tak naprawdę chciałem uniknąć pracy na etacie. W 1984 wykonywałem dwanaście różnych zawodów" - wspomina. Wkrótce występował w kilku klubach, otwierając występy gwiazd takich jak Jay Leno czy Jerry Seinfeld.

źródło: filmweb

Bardzo dobry komik i aktor, bardzo lubię filmy komediowe z jego udziałem, jest śmieszny sam w sobie, a gdy jeszcze ma grąc śmieszna rolę, to mamy mieszankę wybuchową. Najbardziej lubiana komedie z jego udziałem to Zwierzak. A wy co sądzicie o tym kolesiu zly

michael
Początkujący
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 06, 2007, 07:35:05 »

Śmieszny i świetny człowiek. Znakomity w swoim fachu. Jeden z najlepszych komików.
Naprawdę filmy komiediowe z Robertem to wielkie produkcje, głownie dzięki niemu i wszystkim ludziom, którzy dali mu tam rolę usmiechusmiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!